Υποστηρικτές

Ακολουθήστε μας

Join us Fcebook

Video

Τζαγκαράκη Δέσποινα


TZAGKARAKI DESPOINA 3

Τζαγκαράκη Δέσποινα

Γεννήθηκα στην Αθήνα και κατάγομαι από το Ρέθυμνο. Ο παππούς μου, Ιωάννης Τζαγκαράκης, ήταν από το Ρουμπάδο και η γιαγιά μου, Δέσποινα Γαλερού, από τον Καλονύχτη Ρεθύμνου. Εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας μου. Είχα δύο καταπληκτικούς γονείς που λάτρευαν τον τόπο τους και αυτό μάθαμε να κάνουμε κι εγώ και η αδελφή μου. Ο πατέρας μου ήταν διευθυντής στο Υπουργείο Γεωργίας, ένας άνθρωπος αρκετά μορφωμένος για τη γενιά του, και ενστάλαξε και σ’ εμάς την αγάπη του για τα βιβλία και τη μόρφωση. Έτσι κι εγώ και η αδελφή μου γίναμε εκπαιδευτικοί. Οι γονείς μας μετακόμισαν στη Γλυφάδα όταν εμείς ήμασταν σε πολύ μικρή ηλικία. Μεγαλώσαμε στη γειτονιά που μένουμε ακόμα, στην Άνω Γλυφάδα. Αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο της Γλυφάδας. Όνειρό μου επαγγελματικό ήταν να ασχοληθώ με την Αγγλική γλώσσα και έτσι έφυγα για να σπουδάσω στην Αγγλία. Σπούδασα English Language and Culture στο Peterhouse College του Cambridge.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκα με μεταφράσεις και με τη διδασκαλία της Αγγλικής, πριν από 35 χρόνια άνοιξα το δικό μου Κέντρο Ξένων Γλωσσών στο οποίο δραστηριοποιούμαι ακόμα, και παράλληλα έκανα τη δική μου οικογένεια. Ο Θεός με ευλόγησε με έναν καταπληκτικό σύντροφο και με τρεις θαυμάσιες κόρες. Η μεγάλη μας είναι δικηγόρος, η δεύτερη φιλόλογος, ηθοποιός και αποφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών στον τομέα της φωτογραφίας, και η μικρή μας κόρη είναι πολιτικός μηχανικός.
Το 2000 αποφάσισα, ούσα εργαζόμενη και μητέρα, να γυρίσω πίσω στα πανεπιστημιακά έδρανα για τις μεταπτυχιακές μου σπουδές. Πήρα το Μaster of Science από το πανεπιστήμιο Aston του Μπέρμιχαμ, και είχα τη χαρά να δω εργασίες μου δημοσιευμένες σε σχετικά επιστημονικά βιβλία στον τομέα της εκπαίδευσης.
Τα παιδιά μου μου έδωσαν την ευκαιρία να ασχοληθώ με τους συλλόγους γονέων και τη σχολική κοινότητα. Δραστηριοποιήθηκα επί χρόνια στο Σύλλογο Γονέων του 4ου Λυκείου Γλυφάδας, μέχρι το 2007, επί σειρά ετών Πρόεδρος, και ήμουν επίσης υπεύθυνη επί χρόνια της εφημερίδας που εξέδιδε η Ένωση Συλλόγων Γονέων της Γλυφάδας, και μπορώ να πω ότι είναι ένα κομμάτι της ζωής μου που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.
Παράλληλα η αγάπη μου για την Κρήτη, την ιστορία και την παράδοσή της -αφού από τότε που θυμάμα τον εαυτό μου έχω θύμησες από το χωριό μου στο Ρέθυμνο- με έκανε να ασχοληθώ με την Ένωση Κρητών Γλυφάδας. Είμαι ενεργό μέλος του ΔΣ από τον Μάρτιο του 2006, έχοντας υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις ευθύνης, ως υπεύθυνη εκδηλώσεων, Γενική Γραμματέας και τα τρία τελευταία χρόνια ως Πρόεδρος.
Το 2007 είχα έναν απρόσκλητο επισκέπτη που αναστάτωσε τη ζωή μου και τη ζωή των δικών μου αλλά ταυτόχρονα αποδείχθηκε μεγάλη ευλογία. Διαγνώστηκα με λοβιακό καρκίνο και χρειάστηκαν χρόνια χειρουργικών επεμβάσεων, διπλή μαστεκτομή, αποκατάσταση, υστερεκτομή αργότερα, για να μπορώ να λέω σήμερα ότι είμαι καλά. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ ευλογημένο που πέρασα αυτή τη δοκιμασία γιατί έμαθα να αντιμετωπίζω την κάθε μέρα ξεχωριστά, πήρα πολλή αγάπη από όλους γύρω μου και νομίζω ότι αυτό με έκανε καλύτερο άνθρωπο κι ευχαριστώ το Θεό γι’ αυτό.

Εν έτει 2018 συνεχίζω με τον ίδιο ενθουσιασμό και με την υποστήριξη της οικογένειάς μου να υπηρετώ τα πιστεύω και τις αξίες μου τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και στον τομέα της παράδοσης και του πολιτισμού στην πόλη μας.

Video

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να εξασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
Διαβάστε επίσης για την Πολιτική Απορρήτου και για τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας