Υποστηρικτές

Ακολουθήστε μας

Join us Fcebook

Video

Τζανάκη Μαίρη


tzanaki mairi 1

Η Μαίρη Τζανάκη είναι πρόεδρος της Παγκρήτριας Ένωσης των Απανταχού Γυναικών Κρήτης και γεννήθηκε στο Αστρίτσι Ηρακλείου.
Φοίτησε στη Σχολή Νοσηλευτικής και στη ΣΒΙΕ μικροβιολόγος. Το 1996 διορίστηκε στο ΙΚΑ, όπου γνώρισε τον σύζυγό της Στυλιανό Τζανάκη από την Πόμπια (νομός Ηρακλείου) που τότε ήταν καθηγητής και διευθυντής.
Οι συμπατριώτες του Σ. Τζανάκη, αναγνωρίζοντας την αγάπη της Μαίρης Τζανάκη προς το σύζυγό της και την αφοσίωσή της στην υπηρεσία του ανθρώπου, την εξέλεξαν πρόεδρο του Συλλόγου Πομπιανών.

Η Μαίρη Τζανάκη αναγνωρισμένη ευρύτερα για τη θαυμαστή δραστηριότητά της, τόσο σαν Πρόεδρος του Συλλόγου Πόμπιας Ηρακλείου Κρήτης επί δεκαετία όσο και ως ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της «Παγκρήτριας Ένωσης των Απανταχού Γυναικών» (συνολικά 22 συνεχή χρόνια) και Αντιπρόεδρος των Κρητικών Σωματείων της Ελλάδας, είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα για την Κρήτη.
Μαζί με τον σύζυγό της ίδρυσαν το Ίδρυμα Σπαστικών Παιδιών στην Πόμπια, αγόρασε τα γραφεία του Συλλόγου Πομπιανών στην Αθήνα, δώρισε την ανεκτίμητη ιστορική βιβλιοθήκη του συζύγου της στο Πνευματικό Ίδρυμα στην Κρητική Εστία.
Έχει προσφέρει ετήσια υποτροφία στην Κρητική Εστία, χρηματική βοήθεια για την αποπεράτωση του νέου κτιρίου της Κρητικής Εστίας, η πολύπλευρη προσφορά της στην Αργεντινή την έχει καθιερώσει άτυπη πρέσβειρα της Κρήτης, δώρισε τα κοσμήματά της στο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάπα πάσης Αφρικής. Επίσης βρέθηκε στην κινητοποίηση στους σεισμούς της Αθήνας, στους σεισμούς της Τουρκίας, την οργάνωση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Σερβία, στο Βελιγράδι και στο Νις όπου τιμήθηκε από τις αρχές.
Για την μεγάλη κοινωνική και οικονομική προσφορά έχει λάβει τις παρακάτω διακρίσεις:
– Από τον Δήμαρχο Προύσας-Τουρκίας
– Από το νοσοκομείο του Νις και τον δήμο του Νις στην Σερβία
– Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων
– Από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πατριαρχικό Σταυρό του Αγίου Μάρκου
– Από το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης
– Από την Ελληνική Κοινότητα Αργεντινής, τα παιδιά της Σερβίας, τον Πρόεδρο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, την Κρητική Φοιτητική Εστία.
– Από τον Δήμο Αθηναίων
– Βραβείο Γκίνες για την εκδήλωση με θέμα «Πλανήτης Κρήτη» όπου πραγματοποιήθηκαν χοροί και το μεγαλύτερο πεντοζάλη όπου συμμετείχαν 2.705 χορευτές.

Video

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να εξασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
Διαβάστε επίσης για την Πολιτική Απορρήτου και για τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας