Υποστηρικτές

Ακολουθήστε μας

Join us Fcebook

Video

Μουρτζανός Βασίλειος


MOYRTZANOS basilis

Μουρτζανός Μιχ. Βασίλειος

Ο Βασίλειος Μιχ. Μουρτζανός είναι υπάλληλος στην τεχνική υπηρεσία της Ο.Σ.Υ. Α.Ε. και ασχολείται με την χοροδιδασκαλία παραδοσιακών κρητικών χορών όπου έχει συνεργαστεί άψογα με αρκετούς Συλλόγους στο λεκανοπέδιο.

Τελεί :
• Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Πετρούπολης «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ»
• Πρόεδρος του Συλλόγου Φουρφουριανών Αθήνας «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»
• και Β΄ Γραμματέας της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου Αθήνας
Γεννήθηκε στις 23/01/1985 στην Αθήνα, κατάγεται από τον Φουρφουρά Αμαρίου Ρεθύμνης .

Μεγαλωμένος από γονείς Ρεθεμιώτες ,είχε την τύχη να βιώσει την Κρητική παράδοση του τόπου του με τον καλύτερο τρόπο. Σε όλη την παιδική του ηλικία περνούσε όλα τα Καλοκαίρια του στον Φουρφουρά, με τους παππούδες του, κτίζοντας έτσι δυνατούς δεσμούς αγάπης με τον τόπο του, αλλά και την Κρήτη γενικότερα.

Στην ηλικία των έξι χρόνων ξεκίνησε τα μαθήματα χορού και λύρας στην Αδελφότητα Κρητών Περιστερίου , έχοντας έτσι την πρώτη του επαφή με πολιτιστικούς Κρητικούς συλλόγους.

Η Κρητική του καταγωγή και τα βιώματα του από παιδί στην Κρήτη , η αγάπη του για τον χορό και την Κρητική μουσική ,τον ώθησαν να αγωνίζεται με ζήλο για την εξάπλωση, διατήρηση και μεταλαμπάδευση της Κρητικής παράδοσης με κύριο στόχο να κρατήσει ασβέστη την φλόγα της παράδοσης και να μυήσει τις νεότερες γενιές Κρητικών .

Στα πλαίσια των οραμάτων του αυτών αποφάσισε να πάρει μέρος στις εκλογές της Παγκρητίου Ενώσεως την 18η Νοεμβρίου 2018 συμμετέχοντας με τον συνδυασμό «ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» του υποψήφιου προέδρου Παλάσσαρου Στέλιου, θεωρώντας ότι ανοίγονται πολύ ορίζοντες για την ανάδειξη του Κρητικού πολιτισμού.

Κατά την γνώμη του έχει σωστά διατυπωθεί η ρήση:

Λαός που δεν γνωρίζει το παρελθόν του
δεν μπορεί να οικοδομήσει το μέλλον του .

Video

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να εξασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
Διαβάστε επίσης για την Πολιτική Απορρήτου και για τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας