Υποστηρικτές

Ακολουθήστε μας

Join us Fcebook

Video

Σκουντής Βασίλης


basilis skoyntis Ο Βασίλης Σκονντής γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου τον 1963 στον Πειραιά, κατάγεται από το Ρέθυμνο και συγκεκριμένα από τους Αγίους Αποστόλους και το Ανω Μέρος τον Δήμου Αμαρίου, αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή και είναι τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής.

Εφέτος συμπληρώνει ακριβώς 40 χρόνια στην αθλητική δημοσιογραφία έχοντας εργασθεί στα μεγαλύτερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Διετέλεσε μεταξύ άλλων Β' αντιπρόεδρος τον Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπον, Διευθυντής της Υπηρεσίας Ολυμπιακής Πληροφόρησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον 2004, αρχισυντάκτης και διευθυντής τον περιοδικού «Τρίποντο», ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας «L' Equipe» και της επίσημης ιστοσελίδας της Ενρωλίγκας, υπεύθυνος Τύπον της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και τον Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ) και επικεφαλής τον Γραφείου Τύπον σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις.
Είναι ο μοναδικός 'Ελληνας δημοσιογράφος, ο οποίος έχει παρακολουθήσει και τα 31 Φάιναλ Φορ της Ενρωλίγκας τον μπάσκετ, ενώ έχει καλύψει έξι διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, 8 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μπάσκετ, 15 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Μπάσκετ, 3 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Υγρού Στίβου, 5 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Υγρού Στίβου, 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου και πολλές άλλες διοργανώσεις παγκοσμίου βεληνεκούς σε διάφορα αθλήματα.

Το 1999, το 2016 και το 2017 βραβεύθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τυπου και το 2016 από το 'Ιδρυμα Μπότση, ενώ έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από πολλούς ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς.

Τον Ιούνιο του 2017 εξέδωσε το βιβλίο «Είμαστε πια πρωταθλητές», που είναι αφιερωμένο στον Θρίαμβο της Εθνικής στο Ενρωμπάσκετ 1987. Επίσης είχε την επιμέλεια συγγραφής και έκδοσης της εγκυκλοπαίδειας «Το παγκόσμιο μπάσκετ» και της εγκυκλοπαίδειας των 37 Ολυμπιακών Αθλημάτων.

Εχει συντονίσει πολλά αθλητικά συνέδρια, ενώ επί σειρά ετών παρουσίαζε την ετήσια γιορτή της απονομής των αθλητικών βραβείων του Πανελληνίού Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου. Αυτή την εποχή εργάζεται στην Cosmote Τν, στις εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και livesport και στην ιστοσελίδα ωωω.Gazzetta.gr ενώ διδάσκει στον τομέα δημοσιογραφίας του ΙΕΚ Ομηρος και του Κέντρού Αθλητικού Ρεπορτάζ.

Video

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να εξασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
Διαβάστε επίσης για την Πολιτική Απορρήτου και για τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας